Ahlan Wa Sahlan Wa Marhaban Bikum. Syukran Di Atas Kunjungan. Untuk Mendapatkan Paparan Yang Lebih Baik, Sila Gunakan Browser Mozilla Firefox. Syukran
11:27 AM

Pelan Ikhlas Saving Takaful serendah RM100 sebulan

dikirim oleh Mohd Rozman Bin Omar

Assalamuaaikum,

Pelan Ikhlas Simpanan Takaful di mana satu pelan insurance berdasarkan prinsip2 simpanan. Ia bermakna, apabila anda simpan di takaful ikhlas, anda akan mendapat 9 manfaat perlindungan. Ia nya berbeza dari mana-mana pelan insurance yang di tawarkan oleh syarikat konvensional. Berbeza dari segi pengurusan kewangan dimana di dalam insurance konvensional, terdapat unsur-unsur riba dan gharar dimana ketidakpastian wujud didalam insurance konvensional ini. Tetapi di dalam takaful konsep wakalah (perwakilan) dan taawuni (tolong menolong) di amalkan.

Selain itu, Takaful ikhlas juga di tadbir oleh Majlis Pengawasan Syriah berbeza dari insurance konventional yang lain yang tidak ada Majlis pengawasan Syariah, jika ada pun mungkin satu unit kecil badan penasihat syariah dimana beza kedua-dua badan ini ialah:

Bagi Majlis Pengawasan Syariah, semua keluar masuk duit ke dalam akaun takaful dipastikan 100% tanpa unsur syubhah dan riba; dan perniagaan dizakatkan..tetapi berbeza dengan syarikat conventional yang lain dimana perniagaan mereka tidak di zakatkan dan badan/unit penasihat hanya sekadar menasihati badan pentadbir, sama ada syarikat mahu mengikuti nasihat2 itu atau tidak terpulang kepda board insurance tersebut.. dari segi nama pun kita dah dapat tau, Mengawasi dan Menasihat...Beza bukan?

Sebagai contoh, yang saya katakan insurance convenstional terdapat unusr2 riba ialah dimana sebagai contoh:

Anda membayar polisi RM100.00 sebulan dalam insurance conventional, setelah tempoh matang, letsay lepas 30tahun, dan Anda tak claim apa2, dan bila sijil tamat..polici yang anda bayar bulan2 itu tidak akan dipulangkan 100% wang nya, paling banyak pun dalam 70-90% sahaja..Itu paling bnyk yang saya dengar..ada saya dengar tak dapat balik pun ada..

Tetapi didalam takaful ikhlas berbeza , apa yang anda bayar setiap bulan anda akan dapat balik 100% berserta keuntungan syarikat, dan sekiranya Anda tidak membuat claim apa2 atau pun Anda buat claim sekalipun yang tidak menamatkan polisi (cth claim penyakit critical-tidak menamatkan polici), duit yang Anda simpan akan dipulangkan 100% bersama dengan unjuran keuntungan syarikat selama mana anda mengikat polisi.


Ia nya lebih kurang, Anda simpan sambil anda dapat manfaat..

Sebagai contoh sekiranya anda berumur 24 tahun, membuat simpanan RM100.00 selama 31 tahun:

Sekiranya anda menyimpan RM100.00 setiap bulan pada umur 24 tahun selama 31 tahun, anda akan menerime sumcover sebnyak:

RM 53 023.92

dengan nilai simpanan setelah 31 tahun beserta dividen takaful sebnyak RM 58 407. 16 (lebih kurang) (100% simpanan + ~57% keuntungan= ~157% keuntungan. (sum cover ni bermaksud nilai pampasan yang akan dibayar oleh pihak takaful iklas sekiranya berlaku:-


a) natural death (jika berlaku kematian biase), pampasan yang akan dibayar dekat you ialah:
(RM 53 023.92 + simpanan you setakat mana you wat simpanan+Khairat kematian RM3,000).

b) Accident death= RM 25,000.00 (pampasan ini akan dibayar sekiranya kematian yang disebabkan oleh kemalangan, jadi total pampasan yang waris you dapat (RM 53 023.93+ RM 25, 000 + simpanan you setakat mana+Khairat kematian)-cover worldwide

c) critical illness= RM 20000.00 (pampasan ini akan dibayar kepada anda sekiranya anda di masukkan ke hospital atas sebab penyakit2 kritical.Perlu ada surat doktor sebagai pengesahan)-cover sehingga 40 penyakit critical.

d)Immediate death expenses=RM3000.00 (ini adalah duit khairat kematian yang akan byr 24 jam kepada waris bagi memudahkan pengurusab jenazah..

e)Hospitality =RM100 / daily (dimana anda boleh claim duit hospital ini sekiranya anda dimasukkan kedalam wad lebih dari 6 jam..dan anda boleh claim selama mana anda berada di hospital.Perlu sertakan surat hospital kepada takaful ikhlas.)

Sekiranya tidak ada apa2 berlaku pada anda setelah berumur 55 tahun, duit simpanan anda akan di pulang kan 157% (beserta keuntungan syarikat)

Sekiranya Anda berminat, saya boleh uruskan temujanji, sekiranya jauh kita boleh berurusan secara online dan saya boleh poskan borang untuk sign up.

Insurance ini murah bila umur kita muda.

Pilihlah takaful ikhlas kerana ianya Islamic dan terjamin simpanan anda kerana ianye telah dizakatkan. Boleh dibawa pergi Haji 100% kerana bersih.